Aruba voert toch weer extra maatregelen in

Aruba voert toch weer extra maatregelen in ANP

De Arubaanse regering heeft vrijdag besloten extra maatregelen door te voeren om verdere verspreiding van Covid-19 op het eiland tegen te gaan. De reden daarvoor is de "dramatische stijging van het aantal besmettingen in de afgelopen week", aldus minister-president Evelyn Wever-Croes. Zij liet weten dat er de afgelopen week gemiddeld 21 nieuwe besmettingen per dag werden geteld, tegen vijftien een week eerder en tien de week daarvoor.

"Onze bezorgdheid geldt ook voor de situatie in het ziekenhuis. Het aantal opnames is nog niet alarmerend, maar we zien een stijgende trend. We willen de komende week goed volgen hoe de situatie zich ontwikkelt", aldus Wever-Croes. De premier wil met nieuwe maatregelen voorkomen dat het niveau van besmettingen weer boven de zestig per dag komt, zoals in augustus op Aruba het geval was. Voorlopig gelden de nieuwe maatregelen voor twee weken.

Met ingang van 5 december mogen er maximaal acht personen per tafel in restaurants eten. Op terrassen geldt het maximum van tien personen per tafel. Per etablissement mogen binnen maximaal dertig gasten zijn en buiten zestig. Dansen is verboden en mondkapjes en afstand houden verplicht. Cafés moeten de komende twee weken dicht.

De regels voor sportactiviteiten worden weer aangescherpt. Publiek mag niet aanwezig zijn. Muziekgroepen mogen met maximaal drie muzikanten spelen, zowel binnen als buiten. Bij begrafenissen mogen niet meer dan dertig personen aanwezig zijn, op gepaste afstand en met mondkapjes. Voor supermarkten en andere winkels geldt dat klanten in hun eentje boodschappen moeten doen en er niet meer klanten binnen mogen als ze geen afstand kunnen houden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu