AzG hervat hulpverlening in Idomeni

AzG hervat hulpverlening in Idomeni ANP

Medewerkers van Artsen zonder Grenzen hebben de hulpverlening aan vluchtelingen in het Griekse Idomeni hervat. De organisatie trok zich eerder deze week terug uit het kamp vanwege bedreigingen, maar een woordvoerster zei vrijdag dat de rust is wedergekeerd.

Over de aard van de bedreigingen kon de woordvoerster niks zeggen. ,,Er was sprake van grote spanningen. De veiligheid voelde niet gegarandeerd'', zei de woordvoerster over de situatie in het kamp bij de Macedonische grens. De hulpverleners zijn donderdagochtend teruggekeerd in het kamp.

AzG trok zich eerder terug uit een vluchtelingenkamp in Moria, op het eiland Lesbos. Het kamp is sinds de sluiting van het akkoord tussen de Europese Unie en Turkije een detentiekamp geworden.

,,In Moria worden mensen echt vastgehouden en later gedeporteerd naar een onveilige plek'', zei de woordvoerster. ,,Als we daar hulp bieden dragen we bij aan een vals gevoel van veiligheid. Daarom bieden we wel hulp op plekken rondom Moria, waar mensen niet worden vastgehouden.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu