Barbecue vergroent, maar: 'Nog vooral gericht op mannen die veel vlees eten'
De zon schijnt, dus de barbecue mag weer uit de schuur. Wat traditioneel een mannending was met vlees op kolen en gas, verandert langzaam in een verlengstuk van de keuken met zowel meer vis en gevogelte als groenten en fruit. „En dat is al lang niet meer alléén voor mannen.”

Diederik Warmelink van Bbq-Spa. Foto: Aldo Allessie
Het conservatieve karakter van barbecueën is eigenlijk niet meer van deze tijd: we moeten van het gas af, minder vlees eten en houtskool is koploper qua CO2-uitstoot. Alternatieven zijn er wel, maar voor alleen elektrische barbecues en groenten op de grill lijkt de consument nog niet helemaal klaar.
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Upgrade (optioneel)
- Ma t/m za de krant online lezen
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier