België laat terreurverdachte Fayçal C. vrij

België laat terreurverdachte Fayçal C. vrij ANP

De Belgische autoriteiten hebben terreurverdachte Fayçal C vrijgelaten wegens een gebrek aan bewijs. Dat meldt het federaal parket zondag.

C. werd donderdagavond opgepakt voor de kantoren van het federaal parket. De afgelopen dagen werd gespeculeerd dat hij de derde verdachte van de aanslagen op luchthaven Zaventem was, maar daar lijken de autoriteiten dus geen bewijs voor te hebben gevonden. Hij is geen onbekende van de autoriteiten. Hij presenteerde zich als verslaggever maar ook als verkondiger van extremistische boodschappen aan vluchtelingen. Hij heeft het herhaaldelijk aan de stok met de autoriteiten gehad.

Het parket gaf zondag videobeelden vrij van de vooralsnog niet-geïdentificeerde verdachte van de aanslag op het vliegveld. Van de video was al vrij snel na de aanslagen een stilstaand beeld verspreid. De politie vraagt mensen die de man herkennen contact op te nemen.

Het dodental van de aanslagen op Zaventem en in de Brusselse metro liep zondag verder op, tot 35. Vier mensen overleden in ziekenhuizen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu