Bezoekers weer welkom in de Tweede Kamer

Bezoekers weer welkom in de Tweede Kamer ANP

Bezoekers zijn vanaf dinsdag weer welkom in de Tweede Kamer. De Kamer hield sinds 13 maart de deuren gesloten voor bezoek om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Van maandag tot en met vrijdag is de Kamer weer open voor bezoek. Wel gelden er beperkingen. Om 1,5 meter afstand te kunnen houden, kunnen er maximaal 82 mensen tegelijk naar binnen. Dagjesmensen moeten zich van tevoren online aanmelden en een tijdblok van twee uur reserveren. Bezoekers moeten ook hun contactgegevens achterlaten, zodat bij een eventuele besmetting bron- en contactonderzoek kan worden gedaan. De enigen die voorlopig groepsgewijs worden toegelaten zijn scholieren. De rondleidingen die ProDemos voor hen organiseert kunnen weer op maandag en vrijdag gehouden worden.

Kamervoorzitter Khadija Arib zei eerder dat de huidige coronamaatregelen nu genoeg ruimte bieden om het "primaire proces nagenoeg volledig te hervatten". De beslissing bezoekers te weren viel het presidium toen zwaar, zei Arib toen. "Het is goed dat het parlementaire werk na het reces nagenoeg volledig kan worden hervat en wij ten volle invulling kunnen geven aan onze wetgevende en controlerende rol", stelde ze vorige week namens het presidium.

Op dinsdag kunnen mensen ook weer fysiek petities aanbieden. Er is ruimte voor maximaal twee petities, met per petitie maximaal zeven aanbieders. Ook kunnen mensen digitaal petities blijven indienen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu