Boa-bond: geen afstand, maar extreem groepsgeweld tegen boa's

Boa-bond: geen afstand, maar extreem groepsgeweld tegen boa's ANP

De Nederlandse boa-bond heeft opgeroepen tot actie na afloop van een druk paasweekend met betrekking tot het handhaven van de coronamaatregelen. Volgens de vakbond voor buitengewoon opsporingsambtenaren neemt het asociaal gedrag landelijk toe. "Waar blijven de verdedigingsmiddelen?" vragen ze zich af op Twitter.

De boa-bond schrijft dat op sociale media bij een nieuwsbericht van Rijnmond, dat maandagavond melding deed van een vechtpartij in Rotterdam-Zuid waarbij vijf boa's gewond raakten. "Twee collega's zijn naar het ziekenhuis gebracht", aldus woordvoerder Eric Lakenman. "Drie anderen zijn nagekeken door de politiearts." Lakenman stelt dat er te weinig aandacht is voor het probleem. Ook op andere plekken werd melding gedaan van geweld tegen boa's.

De buitengewoon opsporingsambtenaren willen van minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) snel de toezegging dat ze de beschikking krijgen over verdedigingsmiddelen. Ze stuitten tot dusver op verzet bij onder meer de politie.

"De politie kan het niet alleen. Nu al niet en straks helemaal niet. De bezetting wordt, door ziekmeldingen, minder. Als er een lockdown komt, gaat er heel wat gevraagd worden. We hebben elkaar nodig", liet voorzitter Richard Gerrits drie weken geleden al optekenen. Volgens Gerrits moeten boa's in het bezit zijn van pepperspray, andere verdedigingsmiddelen en mondkapjes.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu