Brand mediatoren onder controle

De brand in een communicatietoren aan de Anthony Fokkerweg in Rotterdam is onder controle. De brandweer heeft het sein brand meester gegeven, meldde de brandweer woensdag rond 16.30 uur.

Door de brand is een medewerker van de exploitant van de toren gewond geraakt. Ook zijn meerdere radiozenders uit de lucht en is een pand ernaast ontruimd.

De zenders in de regio, radio Rijnmond en Radio West, hebben last van de brand. Ook andere zenders die gebruikmaken van de zendmast in de Rotterdamse Waalhaven, zoals Radio 1, Radio 4 en de commerciële zenders, ondervinden hinder in de regio.

Op de begane grond kwamen dikke rookwolken naar buiten. Eén man zat op 50 meter hoogte in de toren enige tijd opgesloten en kon via luchtsluizen naar een kantoorpand ernaast weer buiten komen. Hij raakte gewond. De man stond in verbinding met de hulpdiensten toen hij vast zat. Het kantoor werd ontruimd.

De brand brak kort na 13.00 uur uit door een technisch defect in de installatie van de toren op de begane grond. De brandweer kon pas echt aan de slag nadat de stroom was uitgeschakeld. De installatie wordt gevoed door 23.000 volt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu