Brand verwoest loodsen in IJsselmuiden

Brand verwoest loodsen in IJsselmuiden ANP

Twee loodsen in IJsselmuiden (Overijssel) zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag verwoest door een brand. Brandweerlieden konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar een derde, aangrenzende loods, zei een woordvoerder van de veiligheidsregio.

In de gebouwen waren naar verluidt een aantal kleine bedrijfjes en een jongerensoos gevestigd. Omdat de brand gepaard ging met flinke rookontwikkeling, werden mensen via sociale media opgeroepen ramen en deuren te sluiten. Inmiddels is de brand onder controle en de rook nagenoeg weg, zei de woordvoerder.

Een gespecialiseerd bedrijf zoekt nog uit of asbest is vrijgekomen bij de brand, maar het lijkt erop dat in het dorp geen verdachte deeltjes zijn neergekomen. ,,In de woonwijk is niks aan de hand. Daar hebben we tot nu niks gevonden'', zei de woordvoerder.

Als blijkt dat asbest is neergekomen in de directe omgeving van de loodsen, wordt een bedrijf ingeschakeld om het te verwijderen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. ,,Er was niemand aanwezig in het pand, dus er zijn ook geen slachtoffers'', aldus de woordvoerder.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu