Burgemeester beëindigt demonstratie Pegida

Burgemeester beëindigt demonstratie Pegida ANP

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam heeft de onrustig verlopen anti-vluchtelingendemonstratie van Pegida zaterdagmiddag rond 16.15 uur beëindigd. De demonstranten vertrokken na enige tijd op eigen gelegenheid of stapten in gereedstaande bussen. Kort voor 17.00 uur was vrijwel iedereen weg en werden de politieafzettingen opgeheven.

De Pegidabeweging probeerde zaterdagmiddag in Amsterdam te demonstreren ,,tegen de islamisering van Europa'' en de komst van vluchtelingen. Omdat er een verdacht pakketje werd gevonden op de plek waar Pegida de betoging zou houden, moest deze verplaatst worden. De autoriteiten in Amsterdam boden de demonstranten van Pegida een alternatieve plek aan, bij het standbeeld van Spinoza dertig meter verderop, achter het stadhuis. Dat weigerde de groep betogers echter.

Er was nog een grote tegendemonstratie, zaterdag voor de Pegida-demonstratie. Beide groepen daagden elkaar uit. De op grote schaal aanwezige politie hield ze uit elkaar en heeft meerdere arrestaties verricht en enkele charges uitgevoerd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu