Burgemeesters blikken vooruit naar pinksterweekend

Burgemeesters blikken vooruit naar pinksterweekend ANP

De 25 burgemeesters die samen het Veiligheidsberaad vormen blikken maandag vooruit naar het pinksterweekeinde. Ook zullen zij de gang van zaken tijdens de drukke Hemelvaartsdag bespreken, aldus een woordvoerster van het beraad. Naar verwachting gaan zij geen uniforme regels afspreken om te grote drukte op sommige plaatsen in het land te bestrijden.

Bijzonder punt van aandacht zal zijn dat de horeca op tweede pinksterdag om 12.00 uur weer mag openen. Dat betekent dat mensen op 1,5 meter afstand van elkaar op terrasjes mogen zitten en onder voorwaarden ook weer uit eten mogen, als ze een tafel reserveren. De burgemeesters denken dat dat voor grote drukte gaat zorgen. Veel restaurants zijn voor de eerste heropeningsweek al zo goed als volgeboekt. Ook theaters en bioscopen mogen de deuren weer openen, voor maximaal 30 bezoekers tegelijk.

De burgemeesters zijn de voorzitters van de veiligheidsregio's in het land. Deze regio's bepalen op grond van noodverordeningen hoe de door het kabinet ingestelde coronamaatregelen worden uitgevoerd. Niet alle regio's hebben daarin hetzelfde beleid. Volgens Hubert Bruls, voorzitter van het beraad en burgemeester van Nijmegen, is daarvoor "lokaal maatwerk" nodig. Bruls geeft na afloop van het beraad een toelichting op genomen besluiten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu