Bussen en treinen rijden weer in noorden

Foto: ANP

Ondanks waarschuwingen voor gladheid en temperaturen onder het vriespunt gaan de bussen in Friesland, Groningen en Drenthe vooralsnog gewoon de weg op. Ook het treinverkeer wordt donderdagochtend volgens de reguliere dienstregeling opgestart. Dat laten de vervoerders Qbuzz en Arriva op Twitter weten.

Arriva wijst er wel op dat reizigers rekening moeten houden met enige vertraging en uitval van busritten. Qbuzz meldt ook dat er ,,mogelijke vertragingen" zijn. Een van de lijnen, van Delfzijl naar Groningen, bleek al snel toch niet te kunnen rijden vanwege gladheid.

Woensdag hadden de vervoerders grote problemen met de gevaarlijke situatie op de weg. Zo bleven bussen in Zuidoost-Friesland de hele dag in de remise staan. En veel bussen van Arriva reden in verband met naderend ijzel maar tot 18.00 uur.

Gladde wegen

Van gladde wegen door ijzel is nog steeds sprake, zegt de VerkeersInformatieDienst. ,,Maar wel op minder grote schaal dan woensdagochtend." Woensdagnacht was het erg rustig op de snelwegen in Noord-Nederland. Er gebeurde geen enkel ongeluk, aldus de VID.

Voor donderdag voorspelt het KNMI aanhoudende gladheid. Voor Friesland, Drenthe en Groningen geldt nog altijd een weeralarm. Code rood blijft er tot zeker 11.00 uur van kracht. In de middag trekt een neerslagzone over het land, waarbij het in het noordoosten kan gaan ijzelen of sneeuwen. De gladheid houdt in het noordoosten naar verwachting tot 's avonds aan. Daarnaast komen vanavond en vannacht zware windstoten voor in het noordwestelijk kustgebied. Die kunnen volgens het KNMI snelheden bereiken van 90 tot 100 kilometer per uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu