CEO van sociale mediaplatform Rumag legt per direct functie neer

CEO van sociale mediaplatform Rumag legt per direct functie neer ANP

Thijs van der Heide, de topman van platform Rumag, legt per direct zijn functie neer. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend. Het aftreden komt vlak nadat het sociale mediaplatform in opspraak raakte door de verkoop van een omstreden 'corona-kledinglijn'. Rumag heeft Ferdi Buijsrogge aangesteld als opvolger van Van der Heide. Het nieuwe bestuur van Rumag vindt dat het bedrijf "behoorlijk tekort is geschoten" in het omgaan met de kritiek die is geuit.

"Rumag is brutaal, erg brutaal en soms te brutaal. Als je kritiek hebt op anderen, moet je zelf ook met kritiek kunnen omgaan", staat in een verklaring. Het sociale mediaplatform, dat ook een eigen YouTube-kanaal heeft, zegt dat het aftreden van de topman in goed overleg is gegaan met alle betrokkenen.

Van der Heide zelf zegt in het belang van Rumag een stap terug te doen. "De afgelopen periode is er veel gebeurd en veel gezegd. In deze periode heb ik de impact van sommige uitlatingen verkeerd ingeschat. In het belang van Rumag, in het belang van de medewerkers die ik een warm hart toedraag en de toekomst van het bedrijf, heb ik in overleg met de directie besloten om terug te treden als CEO. Ik ben trots op wat we hebben neergezet en ik wens iedereen bij Rumag het allerbeste."

Zondag met Lubach

Rumag raakte in opspraak door een item in het televisieprogramma Zondag Met Lubach. In het programma werd het bedrijf ervan beschuldigd zelf winst te maken met een benefietactie voor het Rode Kruis waarin 'coronakleding' verkocht werd. Ook werd de draak gestoken met Rumag omdat het citaten overneemt van anderen. Rumag claimde eerder dat het overnemen van andermans quotes "grijs gebied" is. Of de kritiek de directe aanleiding was voor Van der Heide om op te stappen is onduidelijk.

De nieuwe CEO Buijsrogge wil er alles aan doen "om een nieuwe start te maken". Samen met medeoprichter van Rumag Danny Membre neemt hij het dagelijkse bestuur voor zijn rekening. Elke vorm van plagiaat wordt door de nieuwe leiding veroordeeld. Ook wil de directie gemaakte fouten herstellen "waar dat redelijkerwijs mogelijk is". Daarnaast doneert Rumag al het geld dat na aftrek van de kosten van de actie nog over is aan het Rode Kruis.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu