Carnavalsoptocht Roermond wegens wind afgelast

Carnavalsoptocht Roermond wegens wind afgelast ANP

De carnavalsoptocht in Roermond die voor maandag stond gepland, gaat niet door. Dat is de uitkomst van overleg tussen onder meer de gemeente en de organisatie. 'Optoch 2016 geit NEET door, zo staat te lezen op de website van Sjtichting Vastelaoves Optoch Remunj.

In verband met zware windstoten heeft het KNMI voor maandag waarschuwingscode geel ingesteld voor de westelijke provincies, Friesland, Noord-Brabant en ook Limburg. De carnavalsoptocht in Roermond is 'afgeblazen' omdat bij harde wind en windstoten de kans groot is dat praalwagens omwaaien.

De organisatie besloot zondagmiddag de carnavalsoptocht door de binnenstad van Roermond definitief af te gelasten en niet te wachten tot de Veiligheidsregio Limburg-Noord maandagochtend vroeg met een advies komt.

,,De stichting heeft in deze moeilijke keuze een afweging gemaakt tussen de teleurstelling enerzijds en de veiligheid van publiek en deelnemers anderzijds'', aldus burgemeester Rianne Donders-de Leest zondag. ,,Ik heb begrip voor dit besluit en ik vind dit een moedige beslissing.''

Nieuws

Meest gelezen

menu