Coach Robin Haase vast voor dood Everink

Coach Robin Haase vast voor dood Everink ANP

Drie weken nadat zakenman Koen Everink dood in zijn huis werd gevonden, is donderdag een verdachte opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij zijn dood. Het is de tenniscoach van Robin Haase, Mark de J. (29) uit Rotterdam.

Hij werd donderdagochtend op Schiphol aangehouden. De politie kwam bij De J. uit naar aanleiding van informatie die naar voren kwam bij het onderzoek. Everink werd op vrijdag 4 maart dood gevonden in zijn huis in Bilthoven. Hij werd doodgestoken.

Everink had diverse contacten in de tenniswereld. De J. heeft waarschijnlijk in de uren voor Everinks dood nog bij hem op de bank tv zitten kijken, zegt Alexander de Swart, die de advocaat was van Everink. Naar verluidt kwamen uit de hoek van de tenniswereld ook tips over vreemde figuren die rond Everinks huis te zien waren de avond voor hij dood gevonden werd. De Swart heeft nu zijn twijfels over de betrouwbaarheid van deze tips. ,,Is het niet een afleidingsmanoeuvre geweest van de verdachte?''

Geschokt

Robin Haase is geschokt, ,,meer kan ik er op dit moment niet van maken.'' De beste Nederlandse tennisser op de wereldranglijst (59e) werkt sinds december 2014 samen met De J. De keuze voor de even oude en internationaal onervaren coach kwam destijds als een verrassing. De twee speelden in de jeugd regelmatig tegen elkaar. De J. ging daarna het trainersvak in. In 2014 benaderde Haase hem of hij korte tijd met hem mee wilde reizen naar de toernooien. Deze samenwerking beviel zo goed dat Haase hem als coach vastlegde.

Koen Everink kwam in het nieuws omdat hij zwaar was mishandeld door vechtsporter Badr Hari in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation 2012.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu