Noodweer in Nederland. KNMI geeft codes oranje en geel af voor hevig onweer met zware windstoten, flinke hagelstenen en veel regen

Video: Buienradar

Het KNMI heeft donderdagmiddag code oranje afgegeven voor voor zware regen- en onweersbuien in de provincies Noord-Brabant, Gelderland en Limburg. Voor de rest van het land geldt al sinds donderdagochtend code geel.

De komende uren trekt een gebied met regen- en onweersbuien van zuidwest naar noordoost over het land, meldt het weerinstituut. Vooral in het zuidoosten kunnen deze buien zwaar uitpakken met met kans op (zeer) zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur, hagelstenen van circa 2 centimeter en veel regen in korte tijd. Weeronline voorspelt zelfs hagelstenen van drie centimeter.

Het KNMI adviseert om open water en open gebied te mijden en niet onder bomen te schuilen. In de avond trekken de onweersbuien naar verwachting weg in de richting van Duitsland.

Vrijdag opnieuw onweersbuien

Vrijdagmiddag is er in het zuidoosten opnieuw kans op stevige onweersbuien, die gepaard kunnen gaan met zware windstoten, hagelstenen van 2 centimeter en veel regen in korte tijd. Hierdoor kan schade en gevaar ontstaan als gevolg van omvallende bomen, rondvliegende voorwerpen, wateroverlast en blikseminslag.

Nieuws

Meest gelezen

menu