College Ede kiest voor drie azc's

College Ede kiest voor drie azc's ANP

Op drie locaties in de gemeente Ede komt een asielzoekerscentrum (azc). In totaal kunnen daar negenhonderd mensen verblijven. Dat hebben burgemeester en wethouders van Ede dinsdag besloten na maandenlange voorbereiding. De gemeenteraad praat volgende maand over de keuze.

In Ede ontstond vorig najaar veel commotie toen de gemeente besloot dat er een azc zou komen op recreatiepark De Lindehof in het dorp Otterlo. Dat leidde tot zoveel bedreigingen en beledigingen, dat burgemeester Cees van der Knaap besloot het hele proces stil te leggen. De Lindehof was tot dinsdag nog in beeld voor een azc, maar is nu afgevallen.

Ook camping De Goudsberg in Lunteren was al in beeld en is nu uitgekozen om tweehonderd mensen te huisvesten. Op het terrein werden eerder dode varkens neergelegd. Twee mensen zijn opgepakt voor bedreigingen. Het Openbaar Ministerie waarschuwde maandag hard op te zullen treden tegen bedreigers en geweldplegers. De andere twee uitgekozen locaties zijn een voormalig zorgcentrum (vierhonderd plaatsen) en een leegstaande camping (driehonderd plaatsen), beide in Ede

Edenaren kunnen zich vanaf woensdag aanmelden voor een besloten inspraakavond.

Nieuws

Meest gelezen

menu