Colombia en FARC missen deadline voor akkoord

Colombia en FARC missen deadline voor akkoord ANP

De Colombiaanse regering en rebellenbeweging FARC hebben meer tijd nodig om tot een vredesakkoord te komen. De twee partijen hadden zich voorgenomen om uiterlijk op 23 mei een overeenkomst te sluiten, maar dat is niet gelukt. ,,In alle eerlijkheid moeten we het publiek informeren dat op het moment nog belangrijke meningsverschillen met de FARC bestaan'', zei de hoofdonderhandelaar van de regeringsdelegatie.

,,We stellen alles in het werk om tot een definitieve overeenkomst te komen. Maar snelle beslissingen zijn noodzakelijk'', voegde de onderhandelaar eraan toe. Ook de FARC wil haast maken. ,,We willen 2016 het jaar van vrede maken'', zei het hoofd van de rebellendelegatie. Een gezamenlijke verklaring zat er niet in.

De Colombiaanse regering en de van oorsprong communistische FARC voeren al sinds eind 2012 vredesbesprekingen, na vier decennia van vaak bloedige strijd. De gesprekken vinden plaats in de Cubaanse hoofdstad Havana. Een van de leden van de FARC-delegatie is de Nederlandse Tanja Nijmeijer.

Nieuws

Meest gelezen

menu