Consumentenbond: meld je als je problemen hebt met je Switch

Consumentenbond: meld je als je problemen hebt met je Switch ANP

Mensen die een Nintendo Switch-spelcomputer gebruiken en problemen hebben met de controller, kunnen zich melden bij de Consumentenbond. Die verzamelt de klachten, samen met collega-organisaties in andere Europese landen, om te kijken of er verdere stappen mogelijk zijn tegen Nintendo.

De bediening van de spelcomputers heet de Joy-Con. Die bestaat uit twee controllers die mensen in hun hand houden bij het spelen van games. Kort na de lancering van de Switch bleken die controllers niet goed te werken. Poppetjes in de games bewogen zonder dat de speler de controller aanraakte. Dit probleem werd de Joy-Con Drift genoemd. De topman van Nintendo bood er een paar maanden geleden excuses voor aan.

Sandra Molenaar, directeur van de Consumentenbond, laat weten: "We doen de oproep omdat we signalen krijgen dat de Switch niet zo lang meegaat als consumenten zouden mogen verwachten. Bovendien zijn de opties om de console te repareren beperkt, waardoor consumenten gedwongen zijn tot dure vervangingen."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu