Cornald Maas naar Terschelling voor alternatieve Opium op Oerol

Cornald Maas naar Terschelling voor alternatieve Opium op Oerol ANP

Het muziek- en theaterfestival Oerol op Terschelling werkt aan een alternatief digitaal programma voor de bezoekers die dit jaar thuis aan wal moeten blijven. Cornald Maas heeft ondertussen zijn overtocht naar het Waddeneiland al wel gereserveerd. Hij presenteert vanaf maandag 15 juni een week lang het tv-programma Opium op Oerol, kondigt AVROTROS aan.

Cornald Maas spreekt op het eiland verschillende theatermakers en podiumkunstenaars over hun werk en hun band met het festival. De dagelijkse liveshow wordt gemaakt zonder publiek. Gasten zijn onder anderen rapper Typhoon, cabaretière Paulien Cornelisse en singer-songwriter Jeangu Macrooy. De gasten brengen een lied ten gehore of dragen een gedicht voor.

Harrie Jekkers, Ruben Terlou en Splinter Chabot hebben een vaste rol in het programma. Jekkers bezingt het leven vanaf een mooie plek op het eiland, fotograaf en natuurliefhebber Ruben Terlou legt z’n favoriete vogel vast. Programmamaker en schrijver Splinter Chabot gaat op zoek naar eilandbewoners met een groot Oerol-hart.

De organisatie van Oerol maakte deze week bekend met theatermakers naar nieuwe vormen te zoeken "om het publiek troost en inspiratie te bieden". Oerol duurt van 12 tot en met 21 juni.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu