Daling aantal coronapatiënten op intensive care zet door

Het aantal coronapatiënten op de intensive cares is gedaald tot 275, zo meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 18 patiënten minder dan dinsdag. Op de intensivecareafdelingen liggen inmiddels een stuk meer mensen om andere redenen dan de door het coronavirus veroorzaakte longziekte Covid-19.

In Duitsland wordt nog maar één Nederlander met het coronavirus behandeld op de ic. Verpleegafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen behandelen nu nog 922 coronapatiënten, 11 minder dan een dag eerder.

Begin april werden ziekenhuizen overspoeld met coronapatiënten. Intensive cares behandelden tijdens de piek 1424 coronapatiënten, meer dan dat er normaal gesproken bedden beschikbaar zijn. De capaciteit werd in korte tijd ruim verdubbeld tot 2400 bedden.

Snelle daling

"Het aantal Covid-patiënten op de ic daalt snel verder", stelt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) tevreden vast. "We zien het aantal Covid-patiënten buiten de ic minder snel dalen, maar verwachten dat dit ook verder zal dalen."

Verplaatsingen van patiënten naar andere regio's zijn nauwelijks nog nodig: de afgelopen 24 uur gebeurde dat slechts drie keer.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu