Dekker blijft bij partijgenoot als NPO-baas

Dekker blijft bij partijgenoot als NPO-baas ANP

VVD'er Bruno Bruins blijft gewoon voorzitter van de raad van toezicht van de NPO. Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is niet bereid de benoeming van zijn partijgenoot ongedaan te maken, schrijft hij vrijdag in antwoord op Kamervragen.

In de ogen van de bewindsman is de benoeming niet strijdig met de Mediawet en daarom zal hij die dus ook niet terugdraaien. Het feit dat Bruins bestuursvoorzitter is bij het UWV staat zijn aanstelling niet in de weg, stelt Dekker. Ook het feit dat Bruins voorzitter was van de verkiezingsprogrammacommissie van de VVD hoeft volgens de staatssecretaris niet te worden meegewogen. Bruins legde voordat hij werd benoemd zijn functie bij de commissie neer.

Kamerleden van diverse oppositiepartijen schermen in hun vragen aan Dekker met de ongewenste schijn van vriendjespolitiek ,,gezien het feit dat de benoemde kandidaat VVD-wethouder was in Den Haag ten tijde dat u VVD-fractievoorzitter was?'' Dekker betreurt het beeld dat is ontstaan en vindt dat ook niet in overeenstemming met de feitelijke gang van zaken.

Nieuws

menu