Di-rect opnieuw genomineerd voor Gouden Notekraker

Di-rect opnieuw genomineerd voor Gouden Notekraker ANP

De Haagse formatie Di-rect is voor het derde achtereenvolgende jaar genomineerd voor de Gouden Notekraker. Auteursrechtenorganisatie Sena en muzikantenvakbond NTB reiken de prijs jaarlijks uit aan de indrukwekkendste en invloedrijkste liveprestatie op muziekgebied.

De award wordt dit jaar op 22 september uitgereikt in Paradiso. "Juist nu is het belangrijk om met de uitreiking van de Notekraker te laten zien wat het Nederlandse livecircuit zo uniek maakt", stelt de organisatie.

De anderen genomineerden dit jaar zijn Akwasi, Chef' Special, Danny Vera, DeWolff, Eefje de Visser, Fresku, Henny Vrienten, Michelle David & The Gospel Sessions en Typhoon. Er wordt ook een Zilveren Notekraker uitgereikt, voor de belangrijkste nieuwkomer het afgelopen jaar.

De 35.000 musici die bij Sena en NTB zijn aangesloten kunnen de komende maanden hun stem uitbrengen op de genomineerden. De uitreiking zal dit jaar vanwege de coronacrisis bescheiden zijn. De exacte vorm kan pas worden bepaald als duidelijk is wat tegen die tijd de actuele RIVM-maatregelen zijn, aldus de organisatie.

Nieuws

Meest gelezen

menu