Dode door brand in woning Bilthoven

Bij de werkzaamheden rondom het station in Assen ontstond een gaslek. FOTO ANP

Brand in een woonhuis in het Utrechtse Bilthoven heeft aan een vrouw het leven gekost. De echtgenoot en twee volwassen kinderen van het stel konden het pand zelfstandig verlaten en werden overgebracht naar het ziekenhuis, zei een woordvoerder van de veiligheidsregio.

,,Er is een persoon in de woning aangetroffen, waar de hulp helaas te laat voor kwam'', zei de woordvoerder. Ook raakte een van de bewoners lichtgewond toen ze uit het raam sprong. Brandweerlieden troffen op de eerste etage in het pand een hondje aan, dat naar buiten kon worden gebracht. In de door brand verwoeste woning vonden brandweerlieden later een tweede hond. Dat dier had de brand niet overleefd.

De brand was erg heftig en erg heet waardoor het moeilijk was voor de brandweer om binnen te komen in het huis. Zelfs het stucwerk sprong van de muren. Tijdens de brand werden een aantal omliggende woningen ontruimd. Het vuur woedde op meerdere etages en is inmiddels geblust. ,,Er komen alleen nog wat kleine rookwolken uit de woning'', aldus de woordvoerder rond zessen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Nieuws

menu