Drie MH17-verdachten krijgen levenslang, één is vrijgesproken. Deze zeven inwoners van Groningen en Drenthe kwamen bij de vliegtuigramp in 2014 om het leven

De rechtbank onder leiding van voorzitter H. Steenhuis (2e L) voorafgaand aan de uitspraak in het omvangrijke strafproces over het neerhalen van vlucht MH17. Vier mannen worden vervolgd voor betrokkenheid bij de ramp die alle inzittenden het leven heeft gekost.

De rechtbank onder leiding van voorzitter H. Steenhuis (2e L) voorafgaand aan de uitspraak in het omvangrijke strafproces over het neerhalen van vlucht MH17. Vier mannen worden vervolgd voor betrokkenheid bij de ramp die alle inzittenden het leven heeft gekost. Foto: ANP / Remko de Waal

De rechtbank heeft donderdag drie verdachten in het omvangrijke MH17-proces veroordeeld tot levenslange celstraffen voor hun betrokkenheid bij het neerhalen van de vlucht op 17 juli 2014. Dit leidde tot de dood van alle 298 inzittenden.

Het gaat om rebellenleider Igor Girkin (51), zijn rechterhand Sergej Doebinski (60) en garnizoenscommandant Leonid Chartsjenko (50). Oleg Poelatov (56) is vrijgesproken.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's