Drie verdachten vast voor mishandelen boa's in Rotterdam

Er komt een 'halve' boa bij in Midden-Drenthe. ANP

De politie heeft drie mannen aangehouden die worden verdacht van het mishandelen van enkele buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) op eerste paasdag in Rotterdam. Dat gebeurde nadat de gemeentelijke handhavers hadden ingrepen omdat een te grote groep mensen bij elkaar stond bij een voetbalvereniging in de wijk Charlois.

De leden van de groep gingen daarna weg, maar een 32-jarige achterblijver hoestte in de directe nabijheid van een handhaver en ging er vervolgens vandoor. Hij kon op de Oldegaarde worden aangehouden. Omstanders waren het daar niet mee eens. Een 40-jarige man uit Vlaardingen beledigde de handhavers en dreigde te gaan slaan, waarna ook hij werd aangehouden. Een derde man, een 38-jarige Rotterdammer, haalde daadwerkelijk uit. Hij is dinsdag opgepakt.

De 32-jarige verdachte zit vast en moet zich woensdag via het supersnelrecht verantwoorden voor poging tot zware mishandeling. De andere twee verdachten zitten vast in afwachting van hun verhoor.

De Nederlandse BOA BOND riep maandag op tot actie na afloop van een druk paasweekend voor de handhavers van de coronamaatregelen. Volgens de vakbond voor buitengewoon opsporingsambtenaren neemt het asociaal gedrag landelijk toe. De buitengewoon opsporingsambtenaren willen van minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) snel de toezegging dat ze de beschikking krijgen over middelen om zich te verdedigen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu