Dronken bestuurder rijdt in op feestvierders

Dronken bestuurder rijdt in op feestvierders ANP

Bij een aanrijding op de Neherkade in Den Haag zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee mensen gewond geraakt. Een van hen is er slecht aan toe, aldus een politiewoordvoerder. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De 25-jarige bestuurder van de auto reed in op een groep feestvierende mensen. Volgens de politie probeerde de man nog om de groep heen te rijden, maar schepte hij alsnog twee personen. Wie zij zijn is nog niet bekend. Er zou geen opzet in het spel zijn geweest, maar drank des te meer. De automobilist, een beginnend bestuurder, had ruim zes keer meer alcohol gedronken dan toegestaan, zo bleek uit een blaastest. Zijn rijbewijs is ingenomen en de man is aangehouden.

Een getuige zegt tegen Omroep West dat ,,een dronken automobilist met hoge snelheid de slachtoffers aanreed. De bestuurder kwam met hoge snelheid aanrijden en klapte toen op mensen die op de middenberm vuurwerk aan het afsteken waren'', aldus de getuige. ,,De bestuurder liep na het ongeluk eerst nog weg, maar keerde later terug."

De Neherkade was een tijd afgesloten, maar werd rond 02.30 uur weer vrijgegeven.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu