Drukke nieuwjaarsnacht voor hulpdiensten

Drukke nieuwjaarsnacht voor hulpdiensten ANP

De hulpdiensten hebben in de nieuwjaarsnacht net als andere jaren de handen vol gehad aan onder meer branden en ongevallen.

Zo raakten in Den Haag twee mensen gewond toen ze werden aangereden door een man die met drank op achter het stuur zat. Een van de twee is er slecht aan toe. De slachtoffers maakten deel uit van een groepje dat volgens een getuige vuurwerk aan het afsteken was in de middenberm, aldus Omroep West. Volgens een politiewoordvoerder reed de bestuurder niet doelbewust in op de groep. Hij probeerde hen nog te ontwijken.

In Utrecht vielen twee jongens van 17 jaar van een balkon. Ze raakten ernstig gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het is volgens de politie niet bekend waardoor ze zijn gevallen.

Steekpartij

Door geweld kwam in Haarlem zeker een persoon om het leven. Een onbekend aantal andere mensen raakte gewond. Volgens de politie gaat het mogelijk om een steekpartij, maar uit onderzoek moet nog blijken wat precies is gebeurd.

Op verschillende plaatsen in Nederland zorgden branden voor een vervelend begin van het nieuwe jaar voor slachtoffers en omwonenden. Zo moesten in onder meer Veenendaal, Amsterdam en Rijswijk (Zuid-Holland) woningen worden ontruimd.

Ontruimd

Bij de brand in een flatwoning in Veenendaal raakten twee mensen gewond. Een van hen raakte zeer zwaargewond. Uit voorzorg werden twee verdiepingen van het gebouw ontruimd. Door water- en roetschade in zeven woningen konden de bewoners naderhand niet direct terugkeren.

In Amsterdam moesten na een brand acht mensen worden behandeld voor het inademen van rook. Het vuur woedde in de opslagruimte van een stoffenwinkel en was snel onder controle. Toch moest door de rookontwikkeling een tiental woningen worden ontruimd. De bewoners werden opgevangen.

Ook in Rijswijk zorgde een brand voor forse overlast. Daar ging een gymzaal in vlammen op. ,,Er is niks bruikbaars meer van over'', zei een woordvoerster van de brandweer. Ongeveer twintig portiekflatwoningen werden uit voorzorg ontruimd. De meeste bewoners vonden onderdak bij vrienden en familie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu