Dullaert wil nog door als Kinderombudsman

Dullaert wil nog door als Kinderombudsman ANP

Kinderombudsman Marc Dullaert wil over zijn eigen schaduw heenstappen en na 1 april aanblijven als waarnemend Kinderombudsman. Bij BNR zei hij donderdag dat de wet voorschrijft dat er een waarnemer benoemd moet worden. ,,Ik zie met lede ogen aan wat er gebeurt en zet mijn trots opzij''. Nationaal ombudsman Reinier van Zutphen maakte eind vorige maand bekend dat hij Dullaert niet wil voordragen voor herbenoeming.

Dullaert zegt dat er belangrijke dossiers liggen die om behandeling vragen. Volgens hem speelt de problematiek van kindervluchtelingen in Europa daarin een grote rol. Dullaert is ook voorzitter van de Europese Kinderombudsmannen. Als hij doorgaat als waarnemend Kinderombudsman, is er volgens hem voldoende tijd om een opvolger te vinden en in te werken.

Verder zei hij Van Zutphen niets kwalijk te nemen. ,,Het is gegaan zoals het is gegaan.'' Van Zutphen heeft tot nu toe in het openbaar niet gezegd waarom hij niet verder wil met Dullaert.

Van Zutphen is sinds april vorig jaar de Nationale ombudsman. Sinds zijn komst heeft hij gekeken naar de organisatie om zijn ambities voor het ambt te realiseren. Woensdag had de Tweede Kamer een besloten overleg met Van Zutphen. De partijen wilden niets zeggen over dat overleg. Van Zutphen zei ook niets. Het gedwongen vertrek van de Kinderombudsman stuit op veel onbegrip. Op de site Petities24.com zijn inmiddels als ruim 20.000 steunbetuigingen binnen voor het aanblijven van Dullaert.

Nieuws

Meest gelezen

menu