Eerste corona-besmetting op Saba geregistreerd

Foto: ANP .

Op Saba, het kleinste Caribische eiland van het Koninkrijk, is nu ook een besmetting met het coronavirus geregistreerd. De persoon is inmiddels opgenomen in een ziekenhuis op Sint Maarten. Op Saba waren tot nu toe geen besmettingen geconstateerd.

Volgens de gezaghebber van Saba heeft de besmette persoon de afgelopen weken niet gereisd. Het zou gaan om een lokale coronabesmetting. Als gevolg daarvan is er een lockdown voor veertien dagen afgekondigd op het eiland met ongeveer tweeduizend bewoners.

Op Sint Maarten liggen naast de patiënt uit Saba nog drie mensen in het ziekenhuis die zijn besmet met het coronavirus. Er zijn op dat eiland vijftig besmettingen geconstateerd, negen mensen zijn aan de gevolgen daarvan overleden.

Geen testen meer

Op Sint Maarten kan sinds vrijdag niet meer worden getest op corona omdat er volgens minister-president Silveria Jacobs geen testen meer zijn. Ze zei zaterdag niet te weten wanneer er weer nieuwe coronatesten binnenkomen.

Curaçao telt inmiddels veertien besmettingen. Een patiënt is overleden. Aruba heeft sinds zaterdag 92 corona-besmettingen geregistreerd. Op Aruba is niemand aan de ziekte overleden, drie personen liggen daar wel op de intensive care. Op Sint Eustatius zijn er twee ziektegevallen bekend. Alleen op Bonaire zijn geen corona-besmettingen geconstateerd.

Nieuws

Meest gelezen

menu