Erdogan kraakt selfie Britse diplomaat

Erdogan kraakt selfie Britse diplomaat ANP

ISTANBUL/ANKARA (ANP)- De Britse consul-generaal in Istanbul heeft zich de woede van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op de hals gehaald. Leigh Turner nam afgelopen week een foto van zichzelf en Can Dündar, een van de twee Turkse journalisten die momenteel terechtstaan wegens spionage.

Dündar en zijn collega Erdem Gül berichtten vorig jaar over een wapenlevering aan Syrische rebellen, die door Turkije zouden worden geholpen. Daarbij publiceerden ze een video waarop trucks te zien waren waarin de wapens zouden zitten. Erdogan was woest. Hij beschuldigde de journalisten van spionage en drong persoonlijk aan op een proces.

,,De consul-generaal van een bepaald land ging naar het proces van een journalist die wordt beschuldigd van spionage, om hem te steunen'', aldus Erdogan volgens persbureau Anadolu. ,,Erger nog, hij gaat wang aan wang met de journalist op de foto en publiceert die foto. En hij gaat nog verder. Op sociale media zegt hij dingen als 'Turkije moet beslissen wat voor land het wil zijn''', zei de president zonder de Turners naam of diens thuisland te noemen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu