Filmsector overweegt genderneutraal Kalf beste acteerprestatie

Filmsector overweegt genderneutraal Kalf beste acteerprestatie ANP

De Dutch Academy For Film (DAFF) en het Nederlands Film Festival, de twee organisaties die jaarlijks de Gouden Kalveren uitreiken, bespreken de mogelijke invoering van een genderneutraal Kalf voor beste acteerprestatie. Dit bevestigt de DAFF.

Het voorstel staat in een enquête die vrijdag naar de ruim zevenhonderd stemgerechtigden voor de Gouden Kalveren is gestuurd. Aan hen is de vraag voorgelegd of zij voorstander zijn van het uitreiken van genderneutrale acteerkalveren.

Een woordvoerder van de DAFF laat weten dat de mogelijkheid van een genderneutraal Kalf voor beste acteurs een discussie is die leeft onder de leden. "We zien de ontwikkelingen in het buitenland over dit onderwerp", stelt ze. "Het leek ons goed om te toetsen hoeveel draagvlak er voor dit plan is in Nederland." De enquête wordt over een paar weken geëvalueerd.

In het verleden was er overigens al een 'genderneutraal' Kalf voor acteerprestaties in televisiedrama. In de jaren negentig was er in deze categorie nog geen onderverdeling tussen mannen en vrouwen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu