Flatgebouwen Hengelo ontruimd om brand

Flatgebouwen Hengelo ontruimd om brand ANP

Bewoners van twee flatgebouwen in Hengelo hebben in de nacht van dinsdag op woensdag hun appartementen moeten verlaten vanwege een zeer grote brand in een nabijgelegen ijsfabriek. De brandweer heeft veel mensen en materieel ingezet. Een peloton brandweerlieden moet de brand zelf blussen, een tweede groep moet proberen uitbreiding naar de twee flats en een taxibedrijf te voorkomen.

Voor het getroffen bedrijf, Van der Poel Desserts, kan de brandweer niet veel meer doen: ,,Het pand kan door de brand als verloren worden beschouwd''. Voor de geëvacueerde omwonenden is opvang geregeld in een middelbare school in de buurt.

Op foto's die omwonenden delen via Twitter is te zien dat het gebouw aan de Turbinestraat in lichterlaaie staat. Hoge vlammen slaan uit het dak. De brandweer waarschuwt dat veel rook vrijkomt. Die trekt richting Borne, ten noordwesten van Hengelo.

Het bedrijfspand ligt op een industrieterrein aan het spoor. De flats die worden ontruimd, staan aan de rand daarvan, aan de Weideweg. Hoeveel mensen zijn geëvacueerd, is nog niet precies duidelijk. De gebouwen tellen twee verdiepingen.

Het treinverkeer is vanwege de brand stilgelegd. De brandweer houdt met meetapparatuur in de gaten in welke mate gevaarlijke stoffen in de lucht komen. Omwonenden die thuis mogen blijven, krijgen het advies hun ramen en deuren gesloten te houden en eventuele ventilatiesystemen uit te zetten. Met een NL Alert heeft de brandweer mensen in de omgeving gewaarschuwd. Zij ontvangen een sms-bericht over de brand op hun mobiele telefoon.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu