GGD: in nieuwe fase mogelijk ook agent en leraar op corona testen

GGD: in nieuwe fase mogelijk ook agent en leraar op corona testen ANP

Nederland kan nu eventueel al agenten en buitengewone opsporingsambtenaren testen op het coronavirus. Daar is "ruimte voor", zegt Sjaak de Gouw, directeur van GGD Hollands Midden. Als bijvoorbeeld de scholen voorzichtig opengaan, kunnen ook leraren getest worden.

"Dan blijven we kwetsbare personen testen", zegt De Gouw in de Tweede Kamer. Nederland test nu vooral kwetsbare mensen en zorgpersoneel. Maar het aantal beschikbare tests wordt steeds verhoogd.

Afhankelijk van hoe de hygiënemaatregelen worden afgebouwd, kan ook het testbeleid daarop worden ingericht, stelt De Gouw. "Als er besloten zou worden iets met het basisonderwijs te doen, betekent dat dat je je testbeleid kan richten op mensen in het basisonderwijs."

Het team van deskundigen waar het kabinet zijn besluiten over die maatregelen op baseert, adviseert om scholen straks met halve bezetting weer te openen. De kinderopvang en buitenschoolse opvang kunnen volgens het zogenoemde Outbreak Management Team weer open na de meivakantie.

Nieuws

Meest gelezen

menu