Gebouw op Markt in Den Bosch stort in

Gebouw op Markt in Den Bosch stort in ANP

Een gebouw aan de Markt in Den Bosch in zaterdagavond rond 23.00 uur door nog onbekende oorzaak ingestort. Een woordvoerder van de veiligheidsregio zei dat er waarschijnlijk geen mensen in het pand aanwezig waren. ,,Maar de garantie daarvoor hebben we nog niet.''

Er zal met honden worden gezocht naar eventuele slachtoffers. Ook heeft de brandweer het puin vanaf een hoogwerker geïnspecteerd.

Het gaat om een winkel van opticienketen Pearle, met daarboven appartementen, aldus de woordvoerder. Volgens Omroep Brabant was de Pearle gesloten wegens een verbouwing. Of boven de winkel ook daadwerkelijk mensen woonden, is onduidelijk.

Volgens een livestream op Periscope van ooggetuige Wouter Kamp zijn diverse voertuigen van de brandweer ter plekke, evenals enkele ambulances. Burgemeester Ton Rombouts is ter plaatse.

Het pand stond aan de oostkant van de Markt, op de hoek met de Hinthamerstraat. Ernaast staat het pand waar de beroemde schilder Jeroen Bosch heeft gewoond. Voor zover nu bekend is dat pand niet beschadigd geraakt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu