Geen concrete aanwijzing aanslag Nederland

Geen concrete aanwijzing aanslag Nederland ANP

Er zijn geen concrete aanwijzingen voor een aanslag in Nederland. Dat zei premier Mark Rutte dinsdag in een persconferentie over de aanslagen in Brussel. Toch zijn er zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen genomen, aldus de premier. ,,Alle diensten staan zeer alert paraat om waar nodig in te grijpen en extra maatregelen te nemen'', benadrukte hij.

Hij gaf ook aan nog niet te weten of er Nederlandse slachtoffers in Brussel zijn.

Rutte sprak over ,,afschuwelijke en laffe aanslagen'' en over ,,moord met voorbedachte rade''. Hij noemt de aanslagen ,,een rechtstreekse aanval op onze vrijheid en veiligheid, op onze manier van leven''. ,,Nederland is een met de zuiderburen in rouw en verdriet en in vastberadenheid'', benadrukte de premier. ,,Wijken voor dit soort geweld kan en mag nooit een optie zijn.''

Condoleances

Rutte heeft zijn Belgische collega Charles Michel zijn condoleances overgebracht en hem zijn volle steun aangeboden, ,,in woord en daad''.

,,Brussel is in het hart getroffen'', aldus Rutte. Dat geldt ook voor België en Europa. De Nederlandse bewindslieden van Defensie, Buitenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie staan, net als Rutte zelf, in nauw contact met hun collega's in België en zijn buurlanden.

Nieuws

Meest gelezen

menu