Geen herdenkingen, wel kransen op NS-stations

Geen herdenkingen, wel kransen op NS-stations ANP

De NS herdenkt maandag 4 mei de oorlogsslachtoffers met het leggen van kransen, zonder ceremonie. Om 20.00 uur staan alle treinen twee minuten stil. Via omroepberichten in de treinen en op de stations worden de twee minuten stilte aangekondigd.

Elk jaar zijn op 4 mei dodenherdenkingen op stations, die nu niet doorgaan vanwege coronamaatregelen. Om toch de slachtoffers te gedenken, legt de NS kransen zonder genodigden en publiek.

Ook de jaarlijkse ceremonie bij het Monument voor Gevallen Spoorwegpersoneel is geannuleerd. Wel zullen er kransen geplaatst worden bij het monument ter nagedachtenis aan de 477 spoormedewerkers die tijdens uit het uitoefenen van hun werk tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.

Fakkelspeldje

Machinisten en conducteurs dragen op 4 en 5 mei een fakkelspeldje op hun uniform, het officiële symbool van herdenken en vieren.

Ook de treinen en bussen van Arriva en Connexxion staan maandag om 20.00 uur twee minuten stil. Buschauffeurs en machinisten zetten hun voertuigen, indien mogelijk, op een veilige plaats stil.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu