Geen slachtoffers bij brand Hazerswoude

Geen slachtoffers bij brand Hazerswoude ANP

Bij de brand in het hotel boven Chinees restaurant De Gouden Wok in Hazerswoude-Dorp zijn dinsdagnacht geen slachtoffers gevallen. Brandweerlieden hebben kamer voor kamer onderzocht, maar niemand meer aangetroffen. Het sein 'brand meester' is afgegeven, aldus de brandweer Hollands-Midden.

De brand ontstond in het plafond van de tweede verdieping van het pand. Het betreft een hotel met veel internationale gasten. Volgens een brandweerwoordvoerder zitten er veelal Polen. Toen de brand rond middernacht uitbrak stonden veel hotelgasten snel buiten. Omdat zij veelal geen Nederlands spraken, was niet duidelijk of er nog mensen binnen waren. Hulpdiensten redden een persoon uit het horecapand. De man werd ter controle overgedragen aan ambulancepersoneel. Hij kwam met de schrik vrij.

De getroffen kamers worden geventileerd en de hotelgasten mogen even naar binnen om onder begeleiding spullen op te halen. Zij moeten voorlopig elders slapen, aangezien het hotelgedeelte is uitgebrand. De brandweer wist niet om hoeveel mensen het gaat. Volgens regionale media waren er bij het uitbreken van de brand nog tientallen mensen in het pand.

De oorzaak van het vuur is nog niet bekend.

Nieuws

Meest gelezen

menu