Goede start pretparken ondanks storm

Goede start pretparken ondanks storm ANP

De attracties en pretparken hebben een goed paasweekeinde beleefd. Alleen maandag was het minder druk vanwege de storm die over het land raasde.

,,Er zijn veel investeringen gedaan, dus het is altijd even spannend. Maar mensen hebben de weg naar de attracties in groten getale kunnen vinden. Het is jammer van het mindere weer van maandag, maar verder was het een goede start van het seizoen'', zei de woordvoerder van de Club van Elf, de organisatie van de grootste dagattracties.

Bij de Efteling zijn ze tevreden. ,,Vanaf witte donderdag was het al druk. Maandag was het wel wat minder door het weer, maar zaterdag zijn er juist weer meer mensen gekomen dan verwacht.''

Pinokkio

In het pretpark is met Pinokkio onlangs een nieuwe attractie in het sprookjesbos geopend. ,,Het is lastig te meten of daar meer mensen op zijn afgekomen, maar het was er wel druk.'' De Efteling geeft geen cijfers over het aantal bezoekers vrij.

De Keukenhof in Lisse trok het eerste weekeinde sinds de heropening 65.000 mensen. Dat waren er wel 35.000 minder dan vorig jaar met Pasen, maar Pasen was toen later. ,,Het park stond toen helemaal in bloei en nu komen mensen tijdens de vroege voorjaarsbloei. We kijken daarom terug op een heel goed begin'', aldus de Keukenhof.

Nieuws

Meest gelezen

menu