Groninger Museum geschokt door dood Bowie

De expositie over David Bowie in het Groninger Museum in 2016 was een groot succes. Foto: Archief/ANP

Bij het Groninger Museum is geschokt gereageerd op het overlijden van David Bowie. In het museum is een overzichtstentoonstelling over de popster. ,,Ik ben in complete shock", zegt een aangeslagen museumdirecteur Andreas Bluhm. ,,Het voelt alsof we een familielid hebben verloren."

Bluhm kende Bowie niet persoonlijk, maar stak de laatste 2,5 jaar samen met de werknemers van het museum veel tijd in de Bowie-tentoonstelling. ,,We zijn iemand kwijtgeraakt, die we ontzettend goed hebben leren kennen. Hij speelde een enorme rol in ons leven."

Het overlijden kwam voor Bluhm als een enorme verrassing. ,,Ik wist dat hij wat kwakkelde met z'n gezondheid, maar hij werd juist erg actief met een musical en zondag bracht hij op z'n verjaardag nog een nieuwe plaat uit. Bowie-kenner Ad Visser zei al tegen me dat je voelt dat hij over het einde nadenkt. Maar dat we hem al zo snel zouden verliezen, daar hou je geen rekening mee. Of het allemaal geregisseerd is, daar kan ik niet over speculeren."

Verwerken

Bluhm weet nog niet of en op welke manier hij het overlijden van Bowie gaat verwerken in de tentoonstelling. ,,We moeten dit eerst even verwerken en dan gaan we het er straks over hebben."

De tentoonstelling 'David Bowie is' is nog tot 13 maart in het Groninger Museum te zien.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu