Grootscheeps onderzoek naar illegale vishandel: 'Duistere, illegale praktijken'

Een politiemacht stond in de nacht van donderdag op vrijdag aan op de kade in Vlissingen om de kotters en vishandelaren te controleren op illegaal gevangen vis en achtergehouden vis.

Een politiemacht stond in de nacht van donderdag op vrijdag aan op de kade in Vlissingen om de kotters en vishandelaren te controleren op illegaal gevangen vis en achtergehouden vis. Foto: PROVICOM

Zwarte handel, oneerlijke concurrentie en een aanslag op de visstand van de Noordzee. De illegale handel in vis is voor politie en justitie een doorn in het oog. Een jaar lang deed het team Milieu van de Dienst Landelijke Recherche onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek naar het wegsluizen van illegale vis. Een lucratieve en schadelijke handel.

Als de kotters van de Zeeuwse vissersvloot donderdagavond tuffend terugkeren in de haven van Vlissingen, wacht de bemanning na zware arbeid op de Noordzee een onaangenaam ontvangst. Een politiemacht staan op de kade om de kotters en vishandelaren te controleren op illegaal gevangen vis en achtergehouden vis.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's