Grote brand in biomassacentrale Sittard

Foto: ANP ANP

In een biomassacentrale aan de Rijksweg Noord in Sittard woedt een grote brand. Grote zwarte rookwolken zijn tot in de verre omtrek te zien. Volgens een woordvoerster van de brandweer bevinden zich geen mensen in het complex en zijn er geen gewonden. De brandweer is met meerdere bluswagens uitgerukt.

De brand woedt in het gedeelte waar de houtpulp wordt opgeslagen, zegt een woordvoerster van de brandweer. Brandweerlieden zijn bezig te voorkomen dat ook de thermische olie vlam vat, waardoor er ontploffingsgevaar zou kunnen ontstaan.

De biomassacentrale staat niet in de buurt van woonwijken, aldus de woordvoerster. De rook trekt in de richting van het centrum van Sittard en de Duitse grens. De brandweer adviseert mensen die last hebben van de rook ramen en deuren te sluiten. Het treinverkeer op de naastgelegen spoorlijn rijdt op aanwijzingen van de brandweer ietsje langzamer, maar "de reizigers merken er nagenoeg niets van", aldus een woordvoerder van ProRail.

2007

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

In 2007 woedde er ook een grote brand in de centrale die toen nog maar enkele maanden operationeel was. De centrale is toen voor een groot deel afgebrand en moest worden herbouwd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu