Grote drankfeesten taboe bij derby Spakenburg

Grote drankfeesten taboe bij derby Spakenburg ANP

Particulieren en bedrijven mogen rond de derby van SV Spakenburg (de Blauwen) tegen VV IJsselmeervogels (de Rooien) op 9 april geen grote feesten organiseren waar alcohol wordt geschonken. Burgemeester Melis van de Groep beschouwt feesten waar meer dan dertig mensen komen vanaf dit jaar als een evenement. Voor het organiseren van een evenement is een gemeentelijke vergunning nodig, aldus de gemeente donderdag

De voetbalderby liep in het verleden nogal eens uit de hand. Om die reden geldt in Bunschoten-Spakenburg sinds enkele jaren een totale drooglegging voor en tijdens de wedstrijd. Supporters omzeilen de drooglegging steeds vaker door thuis of op het werk een groot feest te organiseren. Tijdens het vorige treffen van de twee voetbalclubs in november vorig jaar is gecontroleerd hoeveel van dergelijke feesten er waren. Dat was aanleiding voor de maatregel die nu is genomen, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Wie een vergunning voor een feest op de derbydag aanvraagt, krijgt die alleen als er geen alcohol wordt geschonken en de openbare orde niet in gevaar komt. Gemeentelijke toezichthouders zullen op 9 april weer controleren. Het organiseren van een groot feest met drank zonder vergunning levert een boete van 2500 euro op.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu