Halsema is 'trots op alle Amsterdammers'

Halsema is 'trots op alle Amsterdammers' ANP

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam blikt tevreden terug op Koningsdag, waarbij mensen afstand moesten houden en werden gemaand toch vooral thuis te blijven vanwege corona.

Ik ben "trots op alle Amsterdammers! We hebben met elkaar een unieke Koningsdag beleefd. Veel mensen bleven thuis, in de stad was de sfeer gezellig en goed. Complimenten aan politie en handhavers die zorgden voor gepaste afstand in parken en op de pleinen. Hopelijk gaat het volgend jaar weer los en kleurt de stad weer massaal oranje"', aldus Halsema.

Koningsdag verliep in de hoofdstad zonder grote problemen. In sommige parken en pleinen was het wel druk, maar volgens een woordvoerster van de gemeente goed beheersbaar. Op de Noordermarkt vond de politie het in de middag te druk worden, waarna mensen met een megafoon werd gevraagd verder uit elkaar te gaan zitten of naar een andere plek te gaan.

Ook de drukte in de stadsparken was beheersbaar. Het Vondelpark en het Sarphatipark stonden wegens de coronamaatregelen onder extra toezicht. De drukte in deze parken werd onder meer gecontroleerd door zijuitgangen te sluiten.

Normaal gesproken trekken honderdduizenden mensen op Koningsdag naar Amsterdam. Vooral op de grachten is het dan druk, met vele bootjes. "Voor een Koningsdag is het erg rustig op de grachten in Amsterdam. Het vaarverbod dat geldt voor de grachten in het centrum wordt goed nageleefd, net als op de andere dagen", aldus een woordvoerster.

Nieuws

Meest gelezen

menu