Halsema opent digitale expositie over coronatijd

Halsema opent digitale expositie over coronatijd ANP

De impact van het coronavirus op de stad Amsterdam en de inwoners is vanaf vrijdag te zien in de digitale expositie 'Corona in de Stad'. Het Amsterdam Museum verzamelde bijna 500 persoonlijke verhalen en ervaringen van Amsterdammers in de vorm van tekst, video, fotografie en audio. Burgemeester Femke Halsema opent de expositie met een persoonlijke videoboodschap.

Halsema nam de video eerder op voor de dichte deuren van het museum. "We maken nu een historische periode door. De geschiedenis van corona zijn we met zijn allen aan het schrijven", zegt Halsema onder meer in de video.

Een team van kunstenaars en conservatoren was verantwoordelijk voor de selectie, die varieert van videoclips, liedjes, tekeningen, anekdotes, initiatieven, beelden van de lege stad tot coronakledingstukken ontworpen door bekende Amsterdamse designers en kunstenaars. "We hopen door persoonlijke verhalen van kwetsbaarheid, troost, eenzaamheid en solidariteit, Amsterdam en de Amsterdammers met elkaar te verbinden", aldus artistiek directeur van het museum Margriet Schavemaker.

Corona in de Stad is een 'groeiende' tentoonstelling en inzenden kan nog zolang de tentoonstelling loopt. Ook is er nog geen sluitingsdatum van de tentoonstelling voorzien, omdat het museum wil doorgaan met het verzamelen van verhalen tot Amsterdam weer in 'normale tijden' is teruggekeerd. Vrijdag om 17.00 uur opent de tentoonstelling met een speciaal programma dat te volgen is via de website coronaindestad.nl.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu