Halsema sluit ministerspost uit

Halsema sluit ministerspost uit ANP

GroenLinks-coryfee Femke Halsema sluit uit dat ze minister wordt, mocht haar partij deel gaan uitmaken van een regeringscoalitie. ,,Ik ben niet beschikbaar voor dat soort dingen. Ik werk nu aan mijn volgende boek, over een grote strafzaak'', zei ze in een maandag gepubliceerd interview met het AD.

De oud-fractievoorzitter houdt zich op de vlakte over het huidige politieke klimaat in Nederland dat ze typeert als ,,heftig en een tikje hysterisch''. Gebrek aan moreel leiderschap die ze na de aanslagen op het World Trade Center in 2001 zag, is er nog steeds.

,,Hoe vaak hebben we Mark Rutte gehoord nadat asielzoekers werden bedreigd? Bij de macht in Nederland hoort dat je de minderheden altijd moet beschermen. Of ze nou religieus zijn, of politiek. Dat doe je niet door weg te kijken. Als asielkinderen met oorlogstrauma's door hordes tuig met vuurwerk in een sporthal worden aangevallen, dan ga je daar héén als minister-president.''

Afgelopen week kwam naar buiten dat de PvdA haar in 2012 graag als minister had gezien. Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) vroeg haar dat jaar minister te worden in het aankomende kabinet van VVD en PvdA, Rutte II. Maar de liberalen lagen dwars.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu