Hardloopwedstrijd Dam tot Damloop gaat ook niet door

Hardloopwedstrijd Dam tot Damloop gaat ook niet door ANP

De Dam tot Damloop gaat dit jaar niet door vanwege het coronavirus. De hardloopwedstrijd, met een parcours van Amsterdam naar Zaandam, stond voor 19 en 20 september gepland.

Het besluit is genomen na overleg met burgemeester Jan Hamming van Zaanstad, vanuit zijn rol als voorzitter van de Veiligheidsregio, de wethouder Sport van de gemeente Zaanstad en vertegenwoordigers van de betrokken veiligheidsdiensten. De gemeente Amsterdam is eveneens betrokken en steunt het besluit.

"Wij hebben de afgelopen periode zorgvuldig onderzocht hoe we met minder deelnemers en creatieve oplossingen kunnen komen tot varianten die veilig en verantwoord zijn. Dit blijkt echter niet haalbaar", aldus Ron van der Jagt, algemeen directeur van organisator Le Champion.

September

Het zogenoemde 'Dam tot Dam Weekend' heeft normaal gesproken ruim 80.000 deelnemers. Tijdens het derde weekend van september stonden er vier evenementen gepland: de Dam tot Dam Wandeltocht, Damloop by Night, Dam tot Dam FietsClassic en Dam tot Damloop.

Het is voor het eerst dat het evenement niet door kan gaan. Het hoofdonderdeel, de Dam tot Damloop, bestaat al sinds 1985.

Nieuws

Meest gelezen

menu