Homostel opnieuw lastig gevallen in Amsterdam-Oost

Homostel opnieuw lastig gevallen in Amsterdam-Oost ANP

Het homostel dat eerste paasdag werd belaagd in Amsterdam is zondag opnieuw lastig gevallen door een groep in Amsterdam-Oost. Dat heeft hun advocaat Sébas Diekstra via Twitter laten weten. Volgens de raadsman gebeurde dit omdat de mannen hand in hand liepen. Na een reeks opmerkingen vanuit een groep is een van de mannen mishandeld.

Hij werd van achteren geschopt en ging daarbij ook onderuit. De politie was al snel ter plaatse waardoor de aanval werd afgebroken en de groep wegvluchtte. Agenten hielden één persoon aan, aldus de advocaat. De mannen wilden direct aangifte doen van de mishandeling door de groep. Dit zou volgens de agenten ter plaatse niet direct kunnen omdat het te druk was. Ze kunnen donderdag terecht, aldus Diekstra.

Vorige maand werden de twee mannen uitgescholden en bedreigd. Ze belden de politie en maakten in de tussentijd opnames. Die beelden hebben ze gedeeld op sociale media. Toen agenten ter plaatse kwamen, gingen de jongens ervandoor. Twee tieners kwamen later terug en bespuugden de twee mannen. De 15-jarige verdachte heeft zich later op het politiebureau gemeld.

Nieuws

Meest gelezen

menu