Honderden banen weg bij ziekenhuis Enschede

Honderden banen weg bij ziekenhuis Enschede ANP

Het Medisch Spectrum Twente in Enschede schrapt driehonderd van de bijna 3000 banen. Dat heeft het ziekenhuis donderdag laten weten. Het maakt deel uit van een reorganisatie waarmee het MST uiteindelijk 30 miljoen euro per jaar wil besparen.

Het ziekenhuis opende eerder deze maand zijn nieuwe vestiging. De bouw daarvan kostte 275 miljoen euro. Een van de twee oude vestigingen wordt gebruikt als kantoor van het ziekenhuis, de andere locatie gaat in de verkoop. Er is nog geen koper voor.

Volgens het MST is de markt veranderd in de tijd dat het nieuwe gebouw werd ontwikkeld. Zo moeten ziekenhuizen zelf opdraaien voor de kosten van nieuwbouw, er zijn geen overheidssubsidies voor. Het MST heeft het geld dus zelf bij elkaar moeten lenen. Bovendien willen verzekeraars de prijzen voor de zorg zo laag mogelijk houden. Daarom moeten de kosten omlaag, aldus het MST.

Vooral op het kantoor zullen banen verdwijnen, maar de medische zorg ontkomt er ook niet aan. Het MST sluit gedwongen ontslagen niet uit.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu