Horeca snakt naar verlichting maatregelen

Horeca snakt naar verlichting maatregelen ANP

De beslissing van het kabinet om de horeca grotendeels gesloten te houden, is een teleurstelling aldus branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). De maatregelen die nu al meer dan een maand gelden hakken er namelijk hard in bij ondernemers. De horeca snakt dan ook naar verlichting van die maatregelen. "Wij denken dat Nederland ook snakt naar ontspanning die de horeca kan bieden."

Ook het verbieden van evenementen waarvoor een vergunning nodig is tot 1 september, noemt KHN begrijpelijk maar een grote teleurstelling. "Wel biedt deze beslissing in ieder geval eindelijk meer duidelijkheid."

Dat de maatregelen voor de horeca niet verlicht zouden worden begrijpt KHN omdat de volksgezondheid het allerbelangrijkste is. De branche heeft echter al aan protocollen gewerkt om open te kunnen zijn met inachtneming van de 1,5 metereconomie. KHN hoopt op een reactie van de overheid om die plannen voor half mei vorm te kunnen geven zodat de sector mogelijk dan weer open kan. "We gaan keihard door met de voorbereiding voor de dag waarop er een versoepeling van maatregelen voor de horeca komt."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
menu