Huiveringwekkende cybercrimezaak: wereldwijd invallen, 17 Nederlandse verdachten opgepakt onder wie 3 inwoners van de provincie Groningen

In het onderzoek naar de ’Genesis-bende’ werkte het cybercrimeteam van de politie Rotterdam in het diepste geheim samen met de Amerikaanse opsporingsdienst FBI.

In het onderzoek naar de ’Genesis-bende’ werkte het cybercrimeteam van de politie Rotterdam in het diepste geheim samen met de Amerikaanse opsporingsdienst FBI. Foto: Politie

De FBI heeft een website offline gehaald waarop het mogelijk was tegen geringe betaling de computeridentiteit van personen wereldwijd te klonen. Daarmee konden criminelen bankrekeningen plunderen en online bestellingen doen. In Nederland en andere landen zijn vele honderden politieacties. De schade is astronomisch.

Dat hebben politie en justitie aan De Telegraaf bekendgemaakt. In Nederland zijn tot dusver zeventien verdachten opgepakt en drugs, wapens en computers in beslag genomen. Onder de verdachten bevinden zich drie inwoners van de provincie Groningen. Zij komen uit de stad, Kropswolde en Nes, een gehucht tussen Bierum en Holwierde.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's